Hjem Bergensantikvariatet
 
Tlf. 95 05 73 79 - post@bergensantikvariatet.no
Emner
1800-tallsbøker
Antologier
Arkitektur
Barne- og ungdomsbøker
Bergensiana
Biografi og memoarer
Bøker på salg
Dedikasjonseksemplarer
Essays og artikler
Eventyr og folkeminne
Film, teater, dans
Filosofi
Fotografi og film
Friluftsliv
Gavetips
Geografi og reiser
Historie
Hobby og håndverk
Humor
Håndbøker og oppslagsverk
Illustrerte bøker
Jordbruk, skogbruk, hagestell
Julebøker
Juridisk litteratur
Kart og kartbøker
Kongehus
Krim og spenning
Kunst og kunsthåndverk
Litteratur- og bokhistorie
Lokalhistorie og topografi
Lyrikk
Lyrikk
Maritim litteratur
Mat og drikke
Media
Medisin og helse
 Psykiatri
Militaria
Musikk
Naturvitenskap
Norrønt og saga
Norsk skjønnlitteratur
Nynorsk litteratur
Næringsliv og næringslivshistorie
Organisasjons- og institusjonshistorie
Oversatt skjønnlitteratur
Pedagogikk, skolehistorie, skolebøker
Polarlitteratur
Psykologi, parapsykologi
Religion og teologi
Samferdsel
Samfunn, politikk og debatt
Skjønnlitteratur på andre språk
Skuespill
Slekts- og personalhistorie
Spill og leker
Sport
Språk og ordbøker
Tegneserier
Teknikk
Tidsskrifter og blader
Varia
Verker og serier
Årbøker

Et nettsted fra
Open Concept SA / Intuitive Design


Sorter på:
Titler pr side:
 

Psykiatri

Viser 1 til 4 av 4

Sirnes, Tollak B.

Det takknemlige sinn. Innføring i psykiatrisk terapi.  Oslo 1972.
Kr. 60,-
(Studiefakkel). 8vo. Orig. omslag. Litt skjev. Bruksspor. Navn.
Nr. 3114

Yalom, Irving D.

Schopenhauerkuren.  Oslo 2006.
Kr. 175,-

Oversatt av Kjell Olaf Jensen. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 383 s. (Før kr. 338,-). Forlagsomtale: Psykiateren Irvin D. Yalom har vunnet et stort og hengivent publikum her i landet med sine... (mer)

Oversatt av Kjell Olaf Jensen. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 383 s. (Før kr. 338,-). Forlagsomtale: Psykiateren Irvin D. Yalom har vunnet et stort og hengivent publikum her i landet med sine romaner. Mens han i bestselgeren "Da Nietzsche gråt" tok for seg psykoterapiens opprinnelse, får vi med "Schopenhauerkuren" verdens kanskje første gruppeterapi-roman. Etter å ha fått sjokkbudskapet om dødelig kreft etter en rutinesjekk, blir den anerkjente psykoterapeuten Julius Hertzfeld nødt til å gå i seg selv, og se på livet sitt og på arbeidet han har gjort, med nye øyne. Har han utrettet noe godt, og har han hjulpet pasientene sine slik han burde? Og hva har skjedd med de pasientene han sviktet underveis? Møtet med den tidligere pasienten Philip viser seg å bli helt annerledes enn Julius kunne ha forestilt seg. Med på kjøpet får han en uventet innføring i Schopenhauers filosofi.

Nr. 8486

Yalom, Irving D.

Dobbeltspill i sjeledypet.  Oslo 1999.
Kr. 125,-

8vo. Orig. kartonert bd. Som ny. 378 s. Baksidetekst: Dobbeltspill i sjeledypet er en skarpsindig og underholdende roman om moderne psykoterapi - med skjerpet blikk på psykiateren rolle når ære, ... (mer)

8vo. Orig. kartonert bd. Som ny. 378 s. Baksidetekst: Dobbeltspill i sjeledypet er en skarpsindig og underholdende roman om moderne psykoterapi - med skjerpet blikk på psykiateren rolle når ære, penger og sex står i fokus. Scenen er San Francisco på 1990- tallet, der terapimarkedet er stort og terapiformene mange. Vi møter Seymore Trotter, en eldre og høyt respektert psykiater som skal sette grenser overfor en kvinnelig pasient som stadig utfordrer dem. Vi møter Marshal Streider, en streng og ærekjær analytiker, med faste holdninger mot all utglidning innen både teori og praksis. Han er urokkelig - helt til han faller. I sentrum for fortellingen står Ernest Lash, en psykiater som selv går i analyse hos Marshal Streider, men bryter fordi han er uenig i psykoanalysens strenge regler for terapisituasjonen. Han bestemmer seg for å eksperimentere med en helt ærlig og åpne terapi. Problemet er bare at den første klienten er en kvinne som møter med helt annet utgangspunkt enn åpenhet og ærlighet - hun har sine egne planer. I denne romanen lar Irvin D. Yalom, selv en erfaren psykiater, leseren komme tett innpå maktspillet mellom terapaut og klient. Ingen kommer ut som man gikk inn.

Nr. 3178

Yalom, Irving D.

Kjærlighetens bøddel og andre fortellinger fra psykoterapien.  Oslo 1997.
Kr. 125,-

8vo. Orig. kartonert bd. Som ny. 271 s. Forlagsomtale: Forfatteren er psykiater og har skrevet ti historier om pasienter som har gått i psykoterapi hos ham. Det er snakk om hverdagsproblemer som ... (mer)

8vo. Orig. kartonert bd. Som ny. 271 s. Forlagsomtale: Forfatteren er psykiater og har skrevet ti historier om pasienter som har gått i psykoterapi hos ham. Det er snakk om hverdagsproblemer som etter legens mening går ned til eksistensens grunnfjell. Historiene legger vekt på å skildre hvordan behandleren går inn i den terapeutiske prosessen.

Nr. 3177

Handlekurven er tom.