Hjem Bergensantikvariatet
 
Tlf. 95 05 73 79 - post@bergensantikvariatet.no
Emner
1800-tallsbøker
Antologier
Arkitektur
Barne- og ungdomsbøker
Bergensiana
Biografi og memoarer
Bøker på salg
Dedikasjonseksemplarer
Essays og artikler
Eventyr og folkeminne
Film, teater, dans
Filosofi
Fotografi og film
Friluftsliv
Gavetips
Geografi og reiser
Historie
Hobby og håndverk
Humor
Håndbøker og oppslagsverk
Illustrerte bøker
Jordbruk, skogbruk, hagestell
Julebøker
Juridisk litteratur
Kart og kartbøker
Kongehus
Krim og spenning
Kunst og kunsthåndverk
Litteratur- og bokhistorie
Lokalhistorie og topografi
Lyrikk
Lyrikk
Maritim litteratur
Mat og drikke
Media
Medisin og helse
Militaria
Musikk
Naturvitenskap
Norrønt og saga
Norsk skjønnlitteratur
Nynorsk litteratur
Næringsliv og næringslivshistorie
Organisasjons- og institusjonshistorie
Oversatt skjønnlitteratur
Pedagogikk, skolehistorie, skolebøker
Polarlitteratur
Psykologi, parapsykologi
Religion og teologi
Samferdsel
Samfunn, politikk og debatt
Skjønnlitteratur på andre språk
Skuespill
Slekts- og personalhistorie
Spill og leker
Sport
Språk og ordbøker
Tegneserier
Teknikk
Tidsskrifter og blader
Varia
Verker og serier
Årbøker

Et nettsted fra
Open Concept SA / Intuitive Design


Sorter på:
Titler pr side:
 

Religion og teologi

Viser 81 til 90 av 152

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  >>
Lønning, Per

Endelig hjemme. Per Lønning forteller til Sverre Inge Apenes.  Oslo 1987.
Kr. 70,-

8vo. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. Liten rift i bakomslag. Navn. 199 s. Baksidetekst: Dette er boken om Per Lønnings sårbare følsomhet i hans kamp for det han har kjempet for og trodd på.... (mer)

8vo. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. Liten rift i bakomslag. Navn. 199 s. Baksidetekst: Dette er boken om Per Lønnings sårbare følsomhet i hans kamp for det han har kjempet for og trodd på. Det er ikke den mannen som så mange har oppfattet som arrogant og selvsikker, som står frem her. Vi møter et medmenneske - som på sin måte forteller hva det vil si å møte motgang og gleder om hverandre i livet. Boken vil bli lest av dem som fortsatt søker etter en tro. Den vil bli forstått av dem som selv har tapt og mistet noe dyrebart. Den vil bli husket av dem som stadig leter etter nye dybder i livet.

Nr. 5283

Madsen, A. Helland

Årstad Sogn i gammel og ny tid.  Bergen 1933.
Kr. 125,-
8vo. Illustr. Orig. omslag. 61 s.
Nr. 7991

Magerøy, Nils M. H.

Leidetråd i Martin Luthers litle katekisme.  Bergen 1950.
Kr. 75,-
8vo. Orig. sjirtingryggbd. Navn. 197 s.
Nr. 4964

Magnusson, Magnus

Liv og tro i vikingtiden.  Oslo 1978.
Kr. 250,-
4to. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. 128 s. Fotografier i farger av Werner Forman. Pent eks.
Nr. 9717

Mamen, H. Chr. (red.)

Oslo og Akershus.  Oslo 1981.
Kr. 250,-

(Bygd og by i Norge). Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. bd. med vareomslag. 576 s. Av innholdet: Horgen, Jan E. Byggetradisjoner i Akershus; Wahlstrøm, Rolf. Trekk fra flora og vegetasjon; Thuesen... (mer)

(Bygd og by i Norge). Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. bd. med vareomslag. 576 s. Av innholdet: Horgen, Jan E. Byggetradisjoner i Akershus; Wahlstrøm, Rolf. Trekk fra flora og vegetasjon; Thuesen, Nils Petter. Dyrelivet - pattedyr, fugl og fisk; Bø, Olav. Folketradisjonen; Lange, Åse A. Bunadene; Mathisen, Haaken S. Jakt og viltstell; Mamen, H. Chr. Nybrottsmenn og tradisjonsbærere; Bringaker, Arve. Billedkunsten i Akershus; Nettum, Rolf Nyboe. Akershus sett med dikterøyne; Norheim, Øyvind. Musikk og musikkliv; Wiig, Jan. Trelastindustrien; Wetting, Olav. Streiftog gjennon en del av industrihistorien; Mamen, H. Chr. Kirker og kirkeliv i Akershus; Papazian, Eric. Om dialektene i Akershus.

Nr. 670

Manji, Irshad

Hva er galt med islam? En oppfordring til ærlighet og forandring.  Oslo 2005.
Kr. 175,-

Oversatt av Stian Bromark og Marit O. Bromark. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Pent eks. 237 s. Baksidetekst: "Ja, jeg snakker uten omsvøp. Dere får bare venne dere til det. I dette brevet stiller... (mer)

Oversatt av Stian Bromark og Marit O. Bromark. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Pent eks. 237 s. Baksidetekst: "Ja, jeg snakker uten omsvøp. Dere får bare venne dere til det. I dette brevet stiller jeg de spørsmålene vi ikke lenger kan unngå. Hvorfor blir vi alle holdt som gisler av det som skjer mellom palestinerne og israelerne? Hva handler det gjenstridige antisemittiske innslaget i islam om? Hvem er det egentlig som koloniserer muslimene - Amerika eller Arabia? Hvorfor kaster vi bort talentene til kvinnene, halvparten av Guds skapninger? Hvordan kan vi være så sikre på at homofile fortjener å bli utstøtt - eller dø - når Koranen slår fast at alt Gud har skapt er "fullkomment"? Koranen sier selvfølgelig mer enn det, men hvordan kan vi forsvare en bokstavelig lesning av Koranen når den er så selvmotsigende og tvetydig? Får du hjerteinfarkt nå? Bli fort ferdig med det. For hvis ikke vi taler de islamske imperialistene imot, er det disse folka som vil stjele showet." Med en direkte, provoserende og personlig stemme setter Irshad Manji ord på muslimers utfordringer i dag. Forfatteren tar utgangspunkt i egne opplevelser som praktiserende muslim i Vesten, som da hun tok med seg sin første kjæreste hjem. En jente. "Hva er galt med islam?" er en eksistensielt begrunnet debattbok, en polemisk selvbiografi, en bok om hvordan en ung kvinne skaper seg en identitet i skjæringspunktet mellom islam og Vesten. Den er solgt til over 20 land og er en internasjonal bestselger. Se også forfatterens hjemmeside: www.muslim-refusenik.com

Nr. 3426

Maxwell-Stuart, P.G.

Pavene. Pavedømmet gjennom 2000 år.  U.s. 1998.
Kr. 250,-

Med 308 illustrasjoner. Oversatt av Tore-Jarl Bielenberg. 4to. Rikt illustr. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 240 s. (Før kr. 498,-). Biografier til alle 266 paver fra St. Peter til Johannes Paul 2.... (mer)

Med 308 illustrasjoner. Oversatt av Tore-Jarl Bielenberg. 4to. Rikt illustr. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 240 s. (Før kr. 498,-). Biografier til alle 266 paver fra St. Peter til Johannes Paul 2., med fascinerende og farverike detaljer fra deres pavetid. Omtale av korstogstiden, Avignon- og Borgiapavene, og de 9 motpavene. Visuelle tidsoversikter som gir informasjon om de enkelte pavers virketid og viktige historiske begivenheter. Systematiske oversiktsrammer med nøkkelinformasjon om hver enkelt pave, som f. eks. sivilnavn, bakgrunn og familie. En mengde spesialartikler om mange emner, bl. a. utgravingen av Peters grav, munkeordner, I heresier og motreformasjon. Over 300 illustrasjoner av paver, kunstskatter, karter m.m.

Nr. 5078

McBrian, Richard P.

Katolsk Tro gennem Årtusinder.  København 1987.
Kr. 150,-
4to. Orig. omslag. Noe slitt omslag med lesestriper i ryggen. Pletter på forsats og snitt. 610 s.
Nr. 3591

Meliton av Sardes

Om påsken, den eldste kristne påskepreken.  Oslo 1997.
Kr. 70,-
Oversatt og kommentert av Oskar Skarsaune. (Kristne klassikere). 8vo. Orig. kartonert bd. Pent eks. 96 s.
Nr. 9213

Monsen, Marie

En hjelp i trengsel.  Oslo 1959.
Kr. 70,-
Forord av Tormod Vågen. 4.oppl. 8vo. Orig. omslag. Omslag litt slitt langs kanter. 116 s.
Nr. 8009

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  >>

Handlekurven er tom.