Hjem Bergensantikvariatet
 
Tlf. 95 05 73 79 - post@bergensantikvariatet.no
Emner
1800-tallsbøker
Antologier
Arkitektur
Barne- og ungdomsbøker
Bergensiana
Biografi og memoarer
Bøker på salg
Dedikasjonseksemplarer
Essays og artikler
Eventyr og folkeminne
Film, teater, dans
Filosofi
Fotografi og film
Friluftsliv
Gavetips
Geografi og reiser
Historie
Hobby og håndverk
Humor
Håndbøker og oppslagsverk
Illustrerte bøker
Jordbruk, skogbruk, hagestell
Julebøker
Juridisk litteratur
Kart og kartbøker
Kongehus
Krim og spenning
Kunst og kunsthåndverk
Litteratur- og bokhistorie
Lokalhistorie og topografi
Lyrikk
Lyrikk
Maritim litteratur
Mat og drikke
Media
Medisin og helse
Militaria
Musikk
Naturvitenskap
Norrønt og saga
Norsk skjønnlitteratur
Nynorsk litteratur
Næringsliv og næringslivshistorie
Organisasjons- og institusjonshistorie
Oversatt skjønnlitteratur
Pedagogikk, skolehistorie, skolebøker
Polarlitteratur
Psykologi, parapsykologi
Religion og teologi
Samferdsel
Samfunn, politikk og debatt
Skjønnlitteratur på andre språk
Skuespill
Slekts- og personalhistorie
Spill og leker
Sport
Språk og ordbøker
Tegneserier
Teknikk
Tidsskrifter og blader
Varia
Verker og serier
Årbøker

Et nettsted fra
Open Concept SA / Intuitive Design


Sorter på:
Titler pr side:
 

Bøker på salg

Viser 61 til 70 av 72

<<  1 2 3 4 5 6 7 8  >>
Swedner, Harald/Egeland, Björn (red.)

Teatern som social institution.  København 1974.
Kr. 40,-
(Nordisk Sommeruniversitet studier av de nordiske landes estetiske och kulturelle liv. Bind 1). 8vo. Orig. omslag. Navn. 312 s. (Før kr. 80,-)
Nr. 7946

Thommesen, Erik W.

Kremen av topper 2. Siktlinjer og utsiktspunkter.  Oslo 1999.
Kr. 150,-
8vo. Orig. kartonert bd. Illustr. Karter. Ny. 275 s. (Før kr. 298,-).
Nr. 5104

Tungodden, Bernt (red.)

Nordhordland Gulen. Årsrevy 2001-2002.  Isdalstø 2002.
Kr. 50,-

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 269 s. (Før kr. 199,-). Forlagsomtale: Dette er bind II av årsrevyen for Nordhordland og Gulen. Bind I starta med år 2000. Serien er redigert som ... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 269 s. (Før kr. 199,-). Forlagsomtale: Dette er bind II av årsrevyen for Nordhordland og Gulen. Bind I starta med år 2000. Serien er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distriktet. Revydelen som er skriven av erfarne journalistar med solid kjennskap til regionen, tek utgangspunkt i stoff frå avisa Nordhordland med vekt på viktige hendingar gjennom året. Du vil og finne små glimt frå kvardagen i distriktet som hjelper deg å hugse året slik det var. Ein faktadel med statistiske opplysningar gir grunnleggjande informasjon om den enkelte kommune. I tillegg har boka eit omfattande namneregister som gjer det til ei oppslagsbok for å finne dei hendingane og personane som akkurat du hugsar. Årets utgave inkluderer billedkavalkade over nye nordhordlendingar og presenterer ein komplett oversikt over eigedoms-handelen i distriktet. Har det skjedd noko av interesse i distriktet det siste året finn du det i denne boka. Ordinær pris: 299,- / nå 99,-

Nr. 6185

Tungodden, Bernt (red.)

Nordhordland Gulen. Årsrevy med faktadel 2000-2001.  Isdalstø 2001.
Kr. 40,-

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 232 s. (Før kr. 149,-). Denne årboka for Nordhordland og Gulen som startar med år 2000, er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distrikt... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 232 s. (Før kr. 149,-). Denne årboka for Nordhordland og Gulen som startar med år 2000, er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distriktet, og er den første i sitt slag her i landet. Revydelen som er skriven av erfarne journalistar med solid kjennskap til regionen, tek utgangspunkt i stoff frå avisa Nordhordland med vekt på viktige hendingar gjennom året. Du vil og finne små glimt frå kvardagen i distriktet som hjelper deg å hugse året slik det var. Ein faktadel med statistiske opplysningar gir grunnleggjande informasjon om den enkelte kommune. For å få med starten på eit nytt tusenår inneheld dette første bindet stoff om to år. Seinare vil årboka følgje året og omfatte tidsrommet oktober året før til og med september utgivingsåret. Vi håpar og trur at bokserien på denne måten dokumenterer den nære historia for distriktet.

Nr. 6184

Tungodden, Bernt (red.)

Nordhordland. Eit norge i miniatyr / a miniature Norway / Norwegen in miniatur.  Isdalstø 2004.
Kr. 50,-
Bilde 

Leks. 8vo. Foto av Arne Årseth. Orig. kartonert bd. Ny. 90 s. (Ny pris: 248,-). Forlagsomtale: På den norske vestkysten, mellom landets nest største by Bergen og den kjende Sognefjorden, finn du ... (mer)

Leks. 8vo. Foto av Arne Årseth. Orig. kartonert bd. Ny. 90 s. (Ny pris: 248,-). Forlagsomtale: På den norske vestkysten, mellom landets nest største by Bergen og den kjende Sognefjorden, finn du distriktet Nordhordland. Eit område med fjordlandskap, stupbratte fjell og eit vakkert øyrike. Med sine mektige og varierte naturressursar står regionen fram som eit Norge i miniatyr. Denne boka tek deg med på ei vakker fotoreise til distriktet Nordhordland. Vel 100 fargebilete dokumenterer regionen i all si prakt for den som har hjartet i denne delen av landet vårt. Boka har tekst på norsk, engelsk og tysk.

Nr. 6181

Tungodden, Bernt/Vikan, Eli Fjelde (red.)

Farne tider. Bind 1.  Isdalstø 2000.
Kr. 50,-
Bilde 

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte ... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte lesarane til å sende inn bidrag til spalta "Farne Tider". Denne bokserien er eit resultat av det unike historiske materialet som er samla sidan første artikkelen sto på trykk. Frå private samlingar er det henta fram bilde og opplysningar som i glimt frå arbeid, skule og fest representerer viktige kultuhistoriske kjelder. Denne boka er først og fremst blitt til på grunnlag av det engasjement menge enkeltpersonar i distriktet har vist for å dokumentere vår fortid. I bokserien står bildet sentralt for å kalla fram opplevningar og minne frå farne tider i Nordhordland.

Nr. 6178

Tungodden, Bernt/Vikan, Eli Fjelde (red.)

Farne tider. Bind 2.  Isdalstø 2002.
Kr. 50,-
Bilde 

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte l... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte lesarane til å sende inn bidrag til spalta «Farne Tider». Denne boka er eit resultat av det unike historiske materialet som er samla siden første artikkelen stod på trykk. Frå private samlingar er det henta fram bilde og opplysningar som i glimt frå arbeid, skule og fest representerar viktige kulturhistoriske kjelder. Denne boka er først og fremst blitt til på grunnlag av det engasjement mange enkeltpersonar i distriktet har vist for å dokumentere vår fortid. I bokserien står bildet sentralt for å kalla fram opplevingar og minne frå farne tider.

Nr. 6179

Wentzel, Kitty

Gustav Wentzel.  Oslo 1956.
Kr. 75,-
4to. Orig. bd. Illustr. 120 s. (Før kr. 150,-)
Nr. 30

Yalom, Irving D.

Schopenhauerkuren.  Oslo 2006.
Kr. 175,-

Oversatt av Kjell Olaf Jensen. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 383 s. (Før kr. 338,-). Forlagsomtale: Psykiateren Irvin D. Yalom har vunnet et stort og hengivent publikum her i landet med sine... (mer)

Oversatt av Kjell Olaf Jensen. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 383 s. (Før kr. 338,-). Forlagsomtale: Psykiateren Irvin D. Yalom har vunnet et stort og hengivent publikum her i landet med sine romaner. Mens han i bestselgeren "Da Nietzsche gråt" tok for seg psykoterapiens opprinnelse, får vi med "Schopenhauerkuren" verdens kanskje første gruppeterapi-roman. Etter å ha fått sjokkbudskapet om dødelig kreft etter en rutinesjekk, blir den anerkjente psykoterapeuten Julius Hertzfeld nødt til å gå i seg selv, og se på livet sitt og på arbeidet han har gjort, med nye øyne. Har han utrettet noe godt, og har han hjulpet pasientene sine slik han burde? Og hva har skjedd med de pasientene han sviktet underveis? Møtet med den tidligere pasienten Philip viser seg å bli helt annerledes enn Julius kunne ha forestilt seg. Med på kjøpet får han en uventet innføring i Schopenhauers filosofi.

Nr. 8486

Yung, Emil

Montreux und Umgebung. Mit 200 einfarbigen Illustrationen.  Zürich 1898.
Kr. 750,-
4to. Orig. dek. skinninnbd. Helt gullsnitt. Pen. 124, XX s. Orig. decorated leather binding. Gilt edges. Nice copy. 124, XX pp. (Før NOK 1500,-)
Nr. 1279

<<  1 2 3 4 5 6 7 8  >>

Handlekurven er tom.