Religion og teologi

Lønning, Per
Endelig hjemme. Per Lønning forteller til Sverre Inge Apenes.  Oslo 1987.
Kr. 70,-
8vo. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. Liten rift i bakomslag. Navn. 199 s. Baksidetekst: Dette er boken om Per Lønnings sårbare følsomhet i hans kamp for det han har kjempet for og trodd på. Det er ikke den mannen som så mange har oppfattet som arrogant og selvsikker, som står frem her. Vi møter et medmenneske - som på sin måte forteller hva det vil si å møte motgang og gleder om hverandre i livet. Boken vil bli lest av dem som fortsatt søker etter en tro. Den vil bli forstått av dem som selv har tapt og mistet noe dyrebart. Den vil bli husket av dem som stadig leter etter nye dybder i livet.
Nr. 5283

Madsen, A. Helland
Årstad Sogn i gammel og ny tid.  Bergen 1933.
Kr. 125,-
8vo. Illustr. Orig. omslag. 61 s.
Nr. 7991

Magerøy, Nils M. H.
Leidetråd i Martin Luthers litle katekisme.  Bergen 1950.
Kr. 75,-
8vo. Orig. sjirtingryggbd. Navn. 197 s.
Nr. 4964

Magnusson, Magnus
Liv og tro i vikingtiden.  Oslo 1978.
Kr. 250,-
4to. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. 128 s. Fotografier i farger av Werner Forman. Pent eks.
Nr. 9717

Mamen, H. Chr. (red.)
Oslo og Akershus.  Oslo 1981.
Kr. 250,-
(Bygd og by i Norge). Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. bd. med vareomslag. 576 s. Av innholdet: Horgen, Jan E. Byggetradisjoner i Akershus; Wahlstrøm, Rolf. Trekk fra flora og vegetasjon; Thuesen, Nils Petter. Dyrelivet - pattedyr, fugl og fisk; Bø, Olav. Folketradisjonen; Lange, Åse A. Bunadene; Mathisen, Haaken S. Jakt og viltstell; Mamen, H. Chr. Nybrottsmenn og tradisjonsbærere; Bringaker, Arve. Billedkunsten i Akershus; Nettum, Rolf Nyboe. Akershus sett med dikterøyne; Norheim, Øyvind. Musikk og musikkliv; Wiig, Jan. Trelastindustrien; Wetting, Olav. Streiftog gjennon en del av industrihistorien; Mamen, H. Chr. Kirker og kirkeliv i Akershus; Papazian, Eric. Om dialektene i Akershus.
Nr. 670

Manji, Irshad
Hva er galt med islam? En oppfordring til ærlighet og forandring.  Oslo 2005.
Kr. 175,-
Oversatt av Stian Bromark og Marit O. Bromark. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Pent eks. 237 s. Baksidetekst: "Ja, jeg snakker uten omsvøp. Dere får bare venne dere til det. I dette brevet stiller jeg de spørsmålene vi ikke lenger kan unngå. Hvorfor blir vi alle holdt som gisler av det som skjer mellom palestinerne og israelerne? Hva handler det gjenstridige antisemittiske innslaget i islam om? Hvem er det egentlig som koloniserer muslimene - Amerika eller Arabia? Hvorfor kaster vi bort talentene til kvinnene, halvparten av Guds skapninger? Hvordan kan vi være så sikre på at homofile fortjener å bli utstøtt - eller dø - når Koranen slår fast at alt Gud har skapt er "fullkomment"? Koranen sier selvfølgelig mer enn det, men hvordan kan vi forsvare en bokstavelig lesning av Koranen når den er så selvmotsigende og tvetydig? Får du hjerteinfarkt nå? Bli fort ferdig med det. For hvis ikke vi taler de islamske imperialistene imot, er det disse folka som vil stjele showet." Med en direkte, provoserende og personlig stemme setter Irshad Manji ord på muslimers utfordringer i dag. Forfatteren tar utgangspunkt i egne opplevelser som praktiserende muslim i Vesten, som da hun tok med seg sin første kjæreste hjem. En jente. "Hva er galt med islam?" er en eksistensielt begrunnet debattbok, en polemisk selvbiografi, en bok om hvordan en ung kvinne skaper seg en identitet i skjæringspunktet mellom islam og Vesten. Den er solgt til over 20 land og er en internasjonal bestselger. Se også forfatterens hjemmeside: www.muslim-refusenik.com
Nr. 3426

Maxwell-Stuart, P.G.
Pavene. Pavedømmet gjennom 2000 år.  U.s. 1998.
Kr. 250,-
Med 308 illustrasjoner. Oversatt av Tore-Jarl Bielenberg. 4to. Rikt illustr. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 240 s. (Før kr. 498,-). Biografier til alle 266 paver fra St. Peter til Johannes Paul 2., med fascinerende og farverike detaljer fra deres pavetid. Omtale av korstogstiden, Avignon- og Borgiapavene, og de 9 motpavene. Visuelle tidsoversikter som gir informasjon om de enkelte pavers virketid og viktige historiske begivenheter. Systematiske oversiktsrammer med nøkkelinformasjon om hver enkelt pave, som f. eks. sivilnavn, bakgrunn og familie. En mengde spesialartikler om mange emner, bl. a. utgravingen av Peters grav, munkeordner, I heresier og motreformasjon. Over 300 illustrasjoner av paver, kunstskatter, karter m.m.
Nr. 5078

McBrian, Richard P.
Katolsk Tro gennem Årtusinder.  København 1987.
Kr. 150,-
4to. Orig. omslag. Noe slitt omslag med lesestriper i ryggen. Pletter på forsats og snitt. 610 s.
Nr. 3591

Meliton av Sardes
Om påsken, den eldste kristne påskepreken.  Oslo 1997.
Kr. 70,-
Oversatt og kommentert av Oskar Skarsaune. (Kristne klassikere). 8vo. Orig. kartonert bd. Pent eks. 96 s.
Nr. 9213

Monsen, Marie
En hjelp i trengsel.  Oslo 1959.
Kr. 70,-
Forord av Tormod Vågen. 4.oppl. 8vo. Orig. omslag. Omslag litt slitt langs kanter. 116 s.
Nr. 8009