Oversatt skjønnlitteratur

McCourt, Frank
Engelen på det sjuende trinn. En irsk barndom.  Oslo 1997.
Kr. 100,-
Oversatt av Kari og Kjell Risvik. Aschehoug. (Cappelens bokklubb). 8vo. Orig.bd. med vareomslag. 474 s.
Nr. 7390

Melville, Herman
Billy Budd. Fortoppsgast på H.M.S. "Indomitable".  Bergen 1949.
Kr. 150,-
Med introduksjon av Alf Larsen. Oversatt av Eivind Erichsen. Omslag og vignetter av Kjell Stormoen. 8vo. Illustr. Orig. bd. med orig. vareomslag. Liten rift i foromslag. De første sidene noe gulnet. 162 s. Sundseth 1113.
Nr. 6983

Michael, Ib
Vaniljepiken.  Oslo 1994.
Kr. 80,-
8vo. (Cappelens Bokklubb). Orig. bd. med vareomslag. 254 s. Baksidetekst: "Det er hundre år og en sommer siden ... Jeg er et lykkelig barn." Slik begynner Ib Michaels roman. Hovedpersonen, en liten gutt, bor i et stort hus sammen med sine foreldre og sin barnepike. På sykehuset ligger lillesøsteren Lulú i jernlunge etter å ha blitt lammet av polio. I et hus inne i byen bor mormor. Hun kan fortelle om grandonkel Viggo, som forlot Roskilde og familien allerede som fjortenåring. Nå er han kaptein og høvding på en sydhavsøy. Derfra kommer bilder og brev med dufter og drømmer. Han forteller om et liv og en verden ganske annerledes enn den danske småbyen, om tropevinder, palmer og vaniljepiker... Gutten har også sin vaniljepike og sine drømmer. Han foretar også sine reiser. Nederst i hagen, under kastanjetreet, ligger hans egen hemmelighet: et skjelett som han graver opp med sine egne hender. Fantasiene omkring den døde blir en innvielse og inngangsport til de voksnes verden, en hemmelighet som driver gutten videre. Han avdekker ikke bare skjelettet i hagen, men glimter også inn i de voksnes skjulte verden. Bak den skinnende, borgerlige fasaden er gutten vitne til farens erotiske skapader, morens fortvilelse og opprør. Han opplever mormorens telepatiske kontakt med broren Viggo, og blir med all sin barnlige livserfaring lillesøsterens nervetråd til livet. For henne forteller han historier og eventyr, og for henne avslører han sine dypeste hemmeligheter og fantasier. Gjennom en vev av erindring og drømmer vokser romanen fram som en fantastisk skildring av en barndom og en slekt så rik og vidunderlig at Ib Michael av kritikerne i Danmark er blitt utropt til Skandinavias magiske realist av gudenes nåde og vaniljepikens duftende gunst.
Nr. 4895

Michener, James A.
Karibien. Bd. 1-5.  Oslo 1990.
Kr. 200,-
8vo. Orig. bd. Histrisk roman om de karibiske øyer.
Nr. 8938

Milne, Alan Aleksander
Ole Brumm.  Oslo 2000.
Kr. 50,-
(Århundrets bibliotek). 8vo. Med tegninger av E.H. Shepard. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Svake vannskjolder på dekler. Materie litt buklet. Navn preget inn på forsatsblad. 123 s. Forlagsomtale: Milnes store barnebokklassiker er selvfølgelig blant de 100 beste og mest betydelige bøkene i det 20. århundre. Alan A. Milne (1882-1956) var en veletablert forfatter og dramatiker da han introduserte bjørnen Brumm (Winnie-the-Pooh) og vennene hans for engelske lesere i 1924. Brumms gode venn Kristoffer Robin ble oppkalt etter Milnes sønn Christopher, men var ellers "et barn sprunget ut av min egen fantasi," som han sa. Flere bøker fulgte om Brumm, Tigergutt, Tussi, Kengubarnet og de andre vennene i Hundremeterskogen. De ble mesterlig illustrert av Ernest H. Shepard, og er oversatt til et utall språk. På norsk utkom Ole Brumm første gang i 1932, oversatt av Rikka Deinboll. Senere overtok Thorbjørn Egner som oversetter og populær oppleser i NRK Radio. Utgaven i Århundrets Bibliotek er revidert og komplettert av Tor Åge Bringsværd og Marianne Koch Knudsen. Bøkene om Ole Bumm uttrykker en egen livsfilsofi, som lenge har interessert litteraturforskerne. Her er et eksempel: "Tenk om et tre veltet og vi var nettopp under det," sa Nasse Nøff. "Tenk om det ikke veltet," sa Ole Brumm.
Nr. 4121

Moberg, Vilhelm
Nybyggerne. I. Gården ved Ki-Chi-Saga.  Oslo 1972.
Kr. 60,-
(DnB). 8vo. 228 s. Orig. bd.
Nr. 9207

Moberg, Vilhelm
Siste brev hjem. II. Nelson Settlement.  Oslo 1972.
Kr. 60,-
(DnB). 8vo. 248 s. Orig. bd.
Nr. 9209

Moberg, Vilhelm
Innvandrerne. II. Nybyggere.  Oslo 1972.
Kr. 60,-
(Den norske Bokklubben.). 8vo. Orig. bd. 272 s.
Nr. 6658

Moberg, Vilhelm
Innvandrerne. I. Mot vest til nye hjem.  Oslo 1972.
Kr. 60,-
(Den norske Bokklubben.). 8vo. Orig. bd. med noe slitt og gulnet vareomslag. 261 s.
Nr. 9206

Moravia, Alberto
Romerinnen.  Oslo 1965.
Kr. 70,-
Oversatt av Bjørn Braaten. (Den norske Bokklubben). 8vo. Orig.bd. 294 s.
Nr. 7417