Tungodden, Bernt (red.)
Krigsår i kystbygder. Frå Bergen til Solund 1940-45.  Lindås 1995.
Kr. 250,-
Utg. av Nordhordland forlag i samarbeid med Lindås sogelag. 4to. Illustr. Origbd. med vareomslag. 280 s. Forlagsomtale: Boken skildrer dagliglivet i norske kystbygder under okkupasjonen fra 1940 til 1945, basert på en dagbok og muntlige og skriftlige kilder. Med båt og personliste, liste over falne og litteraturliste.
Nr. 1590

Tungodden, Bernt (red.)
Nordhordland. Eit norge i miniatyr / a miniature Norway / Norwegen in miniatur.  Isdalstø 2004.
Kr. 50,-
Leks. 8vo. Foto av Arne Årseth. Orig. kartonert bd. Ny. 90 s. (Ny pris: 248,-). Forlagsomtale: På den norske vestkysten, mellom landets nest største by Bergen og den kjende Sognefjorden, finn du distriktet Nordhordland. Eit område med fjordlandskap, stupbratte fjell og eit vakkert øyrike. Med sine mektige og varierte naturressursar står regionen fram som eit Norge i miniatyr. Denne boka tek deg med på ei vakker fotoreise til distriktet Nordhordland. Vel 100 fargebilete dokumenterer regionen i all si prakt for den som har hjartet i denne delen av landet vårt. Boka har tekst på norsk, engelsk og tysk.
Nr. 6181

Tungodden, Bernt (red.)
Nordhordland Gulen. Årsrevy med faktadel 2000-2001.  Isdalstø 2001.
Kr. 40,-
Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 232 s. (Før kr. 149,-). Denne årboka for Nordhordland og Gulen som startar med år 2000, er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distriktet, og er den første i sitt slag her i landet. Revydelen som er skriven av erfarne journalistar med solid kjennskap til regionen, tek utgangspunkt i stoff frå avisa Nordhordland med vekt på viktige hendingar gjennom året. Du vil og finne små glimt frå kvardagen i distriktet som hjelper deg å hugse året slik det var. Ein faktadel med statistiske opplysningar gir grunnleggjande informasjon om den enkelte kommune. For å få med starten på eit nytt tusenår inneheld dette første bindet stoff om to år. Seinare vil årboka følgje året og omfatte tidsrommet oktober året før til og med september utgivingsåret. Vi håpar og trur at bokserien på denne måten dokumenterer den nære historia for distriktet.
Nr. 6184

Tungodden, Bernt (red.)
Nordhordland Gulen. Årsrevy 2001-2002.  Isdalstø 2002.
Kr. 50,-
Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 269 s. (Før kr. 199,-). Forlagsomtale: Dette er bind II av årsrevyen for Nordhordland og Gulen. Bind I starta med år 2000. Serien er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distriktet. Revydelen som er skriven av erfarne journalistar med solid kjennskap til regionen, tek utgangspunkt i stoff frå avisa Nordhordland med vekt på viktige hendingar gjennom året. Du vil og finne små glimt frå kvardagen i distriktet som hjelper deg å hugse året slik det var. Ein faktadel med statistiske opplysningar gir grunnleggjande informasjon om den enkelte kommune. I tillegg har boka eit omfattande namneregister som gjer det til ei oppslagsbok for å finne dei hendingane og personane som akkurat du hugsar. Årets utgave inkluderer billedkavalkade over nye nordhordlendingar og presenterer ein komplett oversikt over eigedoms-handelen i distriktet. Har det skjedd noko av interesse i distriktet det siste året finn du det i denne boka. Ordinær pris: 299,- / nå 99,-
Nr. 6185