Hjem Bergensantikvariatet
 
Tlf. 95 05 73 79 - post@bergensantikvariatet.no
Emner
1800-tallsbøker
Antologier
Arkitektur
Barne- og ungdomsbøker
Bergensiana
Biografi og memoarer
Bøker på salg
Dedikasjonseksemplarer
Essays og artikler
Eventyr og folkeminne
Film, teater, dans
Filosofi
Fotografi og film
Friluftsliv
Gavetips
Geografi og reiser
Historie
Hobby og håndverk
Humor
Håndbøker og oppslagsverk
Illustrerte bøker
Jordbruk, skogbruk, hagestell
Julebøker
Juridisk litteratur
Kart og kartbøker
Kongehus
Krim og spenning
Kunst og kunsthåndverk
Litteratur- og bokhistorie
Lokalhistorie og topografi
Lyrikk
Lyrikk
Maritim litteratur
Mat og drikke
Media
Medisin og helse
Militaria
Musikk
Naturvitenskap
Norrønt og saga
Norsk skjønnlitteratur
Nynorsk litteratur
Næringsliv og næringslivshistorie
Organisasjons- og institusjonshistorie
Oversatt skjønnlitteratur
Pedagogikk, skolehistorie, skolebøker
Polarlitteratur
Psykologi, parapsykologi
Religion og teologi
Samferdsel
Samfunn, politikk og debatt
Skjønnlitteratur på andre språk
Skuespill
Slekts- og personalhistorie
Spill og leker
Sport
Språk og ordbøker
Tegneserier
Teknikk
Tidsskrifter og blader
Varia
Verker og serier
Årbøker

Et nettsted fra
Open Concept SA / Intuitive Design


Sorter på:
Titler pr side:
 

Litteratur- og bokhistorie

Viser 81 til 90 av 160

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  >>
Klee, Paul

The illustrated book. Its art and craft.  New York 1970.
Kr. 100,-
Leks. 8vo. Illustr. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. Brett i omslag. Rift i tittelblad. 159 s.
Nr. 1710

Koeman, C.

Joan Blaeu and his Grand Atlas.  Amsterdam 1970.
Kr. 250,-
Leks. 8vo. Illustr. Orig. omslag. 114 s. Large 8vo. Illustr. Orig. wrappers. 114 p. About the Dutch cartographer Joan Blaeu, 1598-1673.
Nr. 5835

Kolloen, Ingar Sletten

Hamsun. Svermeren.  Oslo 2003.
Kr. 200,-
Bilde 

3. oppl. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Pent eks. 494 s. Forlagsomtale: Hans liv ligner ikke på noen annens. Det rommer alt en romanforfatter kan drømme om: et intenst familiedrama som aldri er b... (mer)

3. oppl. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Pent eks. 494 s. Forlagsomtale: Hans liv ligner ikke på noen annens. Det rommer alt en romanforfatter kan drømme om: et intenst familiedrama som aldri er blitt fortalt før; et politisk drama med mye ukjent stoff ; og et drama om det kunstneriske geniets skjebne i Norge. Endelig er den her - den store biografien om Knut Hamsun, småkårsgutten med 252 skoledager som skrev seg frem til verdensberømmelse og påvirket flere generasjoner europeiske og amerikanske forfattere. Han var dikteren som skapte den nye, moderne romanen - og føreren som villedet sitt folk. Fra konfirmasjonsalderen var han som besatt av å dikte slik ingen hadde gjort før. Han klarte det med bøker som Sult, Mysterier og Pan. Siden skrev han bøker som bekjempet tidsånden, som han fikk nobelprisen for med Markens Grøde. Hans liv ligner ikke på noen annens. Det rommer alt en romanforfatter kan drømme om: et intenst familiedrama som aldri er blitt fortalt før; et politisk drama med mye ukjent stoff ; og et drama om det kunstneriske geniets skjebne i Norge. Hamsun hadde en enorm skaperkraft i seg, men hans nervesystem var uten isolasjon. Han betalte en forferdelig høy pris for å kunne skape. Og alle som kom ham nær ham, fikk selv store skader. Ufattelig nok er dette den første fullstendige biografien om Hamsun skrevet av en nordmann, 51 år etter Hamsuns død. Det er også norgeshistoriens største biografisatsing noensinne.

Nr. 4422

Kruuse, Jens

Mesterverker. En innføring i noen av verdenslitteraturens største dikterverker og en kort oversikt over litteraturhistorien fra den greske oldtid til begynnelsen av vårt århundre.  Oslo 1956.
Kr. 150,-
Oversatt av Sverre Maaland. 8vo. Illustr. Orig.bd. 295 s.
Nr. 8313

Kunstindustrimuséet i Oslo (utg.)

Gamle bokbind i Norge. Katalog over utstillingen.  Oslo 1925.
Kr. 150,-
8vo. 73 s. Illustrert. Orig. omslag.
Nr. 9762

Kvamme, Elsa

Kjære Jens, Kjære Eugenio. Om Jens Bjørneboe, Eugenio Barba og opprørernes teater.  Oslo 2004.
Kr. 225,-
Leks. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 327, (9) s.
Nr. 6802

Kvarsvik,Tommy/Solstrand, Olaf Moriarty

Plystrende lopper og svirrende fluer.  Odda 2006.
Kr. 120,-
Bilde 

8vo. Illustr. Orig. omslag. Ny. 138 s. Forlagsomtale: Alt du måtte ønske å vite om den amerikanske tegneserieskaperen William Van Horn - mest kjent for sine svært humoristiske Donald-fortellinger... (mer)

8vo. Illustr. Orig. omslag. Ny. 138 s. Forlagsomtale: Alt du måtte ønske å vite om den amerikanske tegneserieskaperen William Van Horn - mest kjent for sine svært humoristiske Donald-fortellinger. Det er de to norske Donald-forfatterne Tommy Kvarsvik og Olaf Moriarty Solstrand som står bak den 138 sider lange boka, i tillegg til at blant annet Van Horn selv har vært aktivt involvert. Boka er en grundig biografi som presenterer hele Van Horns barndom og yrkesaktive liv, der årene som animatør, barnebokforfatter og skaper av tegneserien Nervous Rex blant annet står sentralt. Årene som Donald Duck-forfatter og -tegner er likevel kanskje mest grundig omtalt, og boka inneholder blant annet et eksempel på Van Horns første forsøk på en Donald-historie - fra 1964! I tillegg til alt dette inneholder boka et velskrevet forord av Van Horns mangeårige serieskaperkollega og gode venn, John Lustig, og ikke minst en komplett bibliografi med omtrent alt Van Horn har laget gjennom sitt liv. Et must for alle som enten liker Donald-tegneserier og Van Horn, eller bare er interessert i tegneserier og ønsker å vite mer om en av nåtidas dyktigste tegneserieskapere. Innhold: Forord av Van Horns mangeårige kollega John Lustig - En helt vanlig barndom og Van Horns oppvekst og utdanning - I animasjonens verden om Van Horns karriere som animatør - Barnebokforfatteren om barnebøkene Van Horn har skrevet - Nervous Rex - verdens minste Tyrannosaurus om Nervous Rex - Et hav av serier om Van Horns andre ikke-Disney-serier. - Disney-seriene - en ny start om Van Horns inntog i Disney-seriene - Van Horns arbeidsdag om hvordan Van Horn arbeider - Med egne figurer om figurene Van Horn har produsert - Baron Von Kløpper, onkel Jubalon og Nuppen Nask - Når historien gjentar seg om da Van Horn tegnet en historie forfattet av Carl Barks - Stjerner på seriehimmelen om Van Horns egne favorittserier blant de han har skrevet - Filmografi, barnebokindeks, indeks over ikke-Disney-tegneserier og indeks over Disney-tegneserier - med andre ord det meste Van Horn har vært med på å lage gjennom årenes løp!

Nr. 6846

Lervik, Åse Hiorth (red.)

Edda. Norsk tidsskrift for litteraturforskning. Hefte 4, 1982.  Oslo 1982.
Kr. 50,-

8vo. Orig. omslag. S. 193-260. Innhold: Oberon den eldre av Berit Jacobsen; Geistesgeschichte - og norsk litteraturforskning av Asbjørn Aarseth; Havet eller det likvide prinsipp i Camus' forfatte... (mer)

8vo. Orig. omslag. S. 193-260. Innhold: Oberon den eldre av Berit Jacobsen; Geistesgeschichte - og norsk litteraturforskning av Asbjørn Aarseth; Havet eller det likvide prinsipp i Camus' forfatterskap av Karin Holter; Omkring en dikters i debut og utvikling ved Asbjørn Aames; Kærlighed og og virkelighed av Merete Jørgensen og Lars Petersen.

Nr. 4696

Lervik, Åse Hiorth (red.)

Edda. Norsk tidsskrift for litteraturforskning. Hefte 5, 1981.  Oslo 1981.
Kr. 50,-

8vo. Orig. omslag. S.265-336. Innhold: Ibsen's Drama and the Japanese Bluestockings by Toshihiko Sato; Kjempehøien - og Ibsens første teaterstudier av Roderick Rudler; Ibsens Hedda Gabler som sos... (mer)

8vo. Orig. omslag. S.265-336. Innhold: Ibsen's Drama and the Japanese Bluestockings by Toshihiko Sato; Kjempehøien - og Ibsens første teaterstudier av Roderick Rudler; Ibsens Hedda Gabler som sosial og og tragisk helt av Sigurd Aa. Aarnes; Themen und Motive aus Ibsens Peer in Franz Werfels «magischer Trilogie» Spiegelmensch von Knut Brynhildsvoll.

Nr. 4695

Lucas, F.L.

The Drama of Ibsen and Strindberg.  London 1962.
Kr. 150,-
8vo. Orig. bd. med vareomslag. Pent eks. 484 s.
Nr. 5084

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  >>

Handlekurven er tom.