Hjem Bergensantikvariatet
 
Tlf. 95 05 73 79 - post@bergensantikvariatet.no
Emner
1800-tallsbøker
Antologier
Arkitektur
Barne- og ungdomsbøker
Bergensiana
Biografi og memoarer
Bøker på salg
Dedikasjonseksemplarer
Essays og artikler
Eventyr og folkeminne
Film, teater, dans
Filosofi
Fotografi og film
Friluftsliv
Gavetips
Geografi og reiser
Historie
Hobby og håndverk
Humor
Håndbøker og oppslagsverk
Illustrerte bøker
Jordbruk, skogbruk, hagestell
Julebøker
Juridisk litteratur
Kart og kartbøker
Kongehus
Krim og spenning
Kunst og kunsthåndverk
Litteratur- og bokhistorie
Lokalhistorie og topografi
Lyrikk
Lyrikk
Maritim litteratur
Mat og drikke
Media
Medisin og helse
Militaria
Musikk
Naturvitenskap
Norrønt og saga
Norsk skjønnlitteratur
Nynorsk litteratur
Næringsliv og næringslivshistorie
Organisasjons- og institusjonshistorie
Oversatt skjønnlitteratur
Pedagogikk, skolehistorie, skolebøker
Polarlitteratur
Psykologi, parapsykologi
Religion og teologi
Samferdsel
Samfunn, politikk og debatt
Skjønnlitteratur på andre språk
Skuespill
Slekts- og personalhistorie
Spill og leker
Sport
Språk og ordbøker
Tegneserier
Teknikk
Tidsskrifter og blader
Varia
Verker og serier
Årbøker

Et nettsted fra
Open Concept SA / Intuitive Design


Sorter på:
Titler pr side:
 

Bøker på salg

Viser 71 til 80 av 87

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9  >>
Sveen, Dag

Fra folkekunst til nasjonalt kunsthåndverk. Norsk treskjæring 1849-1879.  Oslo 2004.
Kr. 220,-

8vo. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 291 s. + 64 billedplansjer. (Før kr. 368,-). Baksidetekst: Norsk treskjærerkunst var del av en levende tradisjon, men hva skjedde i de skjellsettende årene ved ... (mer)

8vo. Orig. bd. med vareomslag. Ny. 291 s. + 64 billedplansjer. (Før kr. 368,-). Baksidetekst: Norsk treskjærerkunst var del av en levende tradisjon, men hva skjedde i de skjellsettende årene ved midten av 1800-tallet? Rundt 1850 vokste det fram en stor interesse for den norske folkekunsten blant borgerskapet og embedsstanden i byene. Driftige kjøpmenn i Christiania og Trondhjem etablerte egne treskjærerverksteder, og fikk treskjærere fra bygdene. Nå skulle de skjære folkekunst for et bypublikum som stilte krav til foredling av den folkelige tradisjonen. Gjenstandene ble vist fram allerede på den første verdensutstillingen i London i 1851, og ble markedsført på alle de store verdensutstillingene i andre halvdel av 1800-tallet. Slik fikk treskjærerarbeidene både et nytt marked og en ny funksjon: de ble materielle manifestasjoner av en nasjonal kulturtradisjon, og viktige symboler for nasjonal identitet. Kunsthistorikeren Dag Sveen har sett nærmere på det historiske materialet fra denne perioden, bl.a. mottakelsen av den nye treskjærerkunsten i aviser og magasiner. En viktig rolle for dannelsen av den gode smak og forestillingene om en nasjonal ornamenttradisjon, spilte det nye Kunstindustrimuseet i hovedstaden. I følge Sveen utviklet treskjærerkunsten seg nå fra folkekunst til det man kan kalle nasjonalt kunsthåndverk. Oppdagelsen avfolkekunsten ble slik folkekunstens død.

Nr. 6796

Svingen, Arne/Grøndahl, Christopher F-B.

Ayatollah highway. En reise i Iran.  Oslo 2002.
Kr. 75,-

2. oppl. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Liten rift i omslag, ellers pen. 268 s. (Føtr kr. 150,-) Forlagsomtale: Iran er landet som har alt. Revolusjon, krig og en hel verden av fiender. Forfatt... (mer)

2. oppl. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Liten rift i omslag, ellers pen. 268 s. (Føtr kr. 150,-) Forlagsomtale: Iran er landet som har alt. Revolusjon, krig og en hel verden av fiender. Forfatterne reiste med åpent sinn til ondskapens akse for å lete etter kjernen i Ayatollah Khomeinis islamske republikk. Reisen brakte dem til det moderne Iran. De møtte mennesker som fortalte historiene regimet ikke vil skal komme fram. De fikk servert vodka i landet som belønner slike utskeielser med offentlig pisking. De traff jentene i chador, selv om dødsstraff venter de vantro som innleder et forhold til muslimske jenter. Resultatet er en reiseskildring som tegner en mosaikk av både det moderne og det historiske Iran. En litterær reise utenom det vanlige i et land som forbløffer den besøkende. Har litteraturliste.

Nr. 64

Swedner, Harald/Egeland, Björn (red.)

Teatern som social institution.  København 1974.
Kr. 40,-
(Nordisk Sommeruniversitet studier av de nordiske landes estetiske och kulturelle liv. Bind 1). 8vo. Orig. omslag. Navn. 312 s. (Før kr. 80,-)
Nr. 7946

Thommesen, Erik W.

Kremen av topper 2. Siktlinjer og utsiktspunkter.  Oslo 1999.
Kr. 150,-
8vo. Orig. kartonert bd. Illustr. Karter. Ny. 275 s. (Før kr. 298,-).
Nr. 5104

Tungodden, Bernt (red.)

Nordhordland Gulen. Årsrevy 2001-2002.  Isdalstø 2002.
Kr. 50,-

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 269 s. (Før kr. 199,-). Forlagsomtale: Dette er bind II av årsrevyen for Nordhordland og Gulen. Bind I starta med år 2000. Serien er redigert som ... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 269 s. (Før kr. 199,-). Forlagsomtale: Dette er bind II av årsrevyen for Nordhordland og Gulen. Bind I starta med år 2000. Serien er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distriktet. Revydelen som er skriven av erfarne journalistar med solid kjennskap til regionen, tek utgangspunkt i stoff frå avisa Nordhordland med vekt på viktige hendingar gjennom året. Du vil og finne små glimt frå kvardagen i distriktet som hjelper deg å hugse året slik det var. Ein faktadel med statistiske opplysningar gir grunnleggjande informasjon om den enkelte kommune. I tillegg har boka eit omfattande namneregister som gjer det til ei oppslagsbok for å finne dei hendingane og personane som akkurat du hugsar. Årets utgave inkluderer billedkavalkade over nye nordhordlendingar og presenterer ein komplett oversikt over eigedoms-handelen i distriktet. Har det skjedd noko av interesse i distriktet det siste året finn du det i denne boka. Ordinær pris: 299,- / nå 99,-

Nr. 6185

Tungodden, Bernt (red.)

Nordhordland Gulen. Årsrevy med faktadel 2000-2001.  Isdalstø 2001.
Kr. 40,-

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 232 s. (Før kr. 149,-). Denne årboka for Nordhordland og Gulen som startar med år 2000, er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distrikt... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 232 s. (Før kr. 149,-). Denne årboka for Nordhordland og Gulen som startar med år 2000, er redigert som ein årsrevy og ei oppslagsbok for distriktet, og er den første i sitt slag her i landet. Revydelen som er skriven av erfarne journalistar med solid kjennskap til regionen, tek utgangspunkt i stoff frå avisa Nordhordland med vekt på viktige hendingar gjennom året. Du vil og finne små glimt frå kvardagen i distriktet som hjelper deg å hugse året slik det var. Ein faktadel med statistiske opplysningar gir grunnleggjande informasjon om den enkelte kommune. For å få med starten på eit nytt tusenår inneheld dette første bindet stoff om to år. Seinare vil årboka følgje året og omfatte tidsrommet oktober året før til og med september utgivingsåret. Vi håpar og trur at bokserien på denne måten dokumenterer den nære historia for distriktet.

Nr. 6184

Tungodden, Bernt (red.)

Nordhordland. Eit norge i miniatyr / a miniature Norway / Norwegen in miniatur.  Isdalstø 2004.
Kr. 50,-
Bilde 

Leks. 8vo. Foto av Arne Årseth. Orig. kartonert bd. Ny. 90 s. (Ny pris: 248,-). Forlagsomtale: På den norske vestkysten, mellom landets nest største by Bergen og den kjende Sognefjorden, finn du ... (mer)

Leks. 8vo. Foto av Arne Årseth. Orig. kartonert bd. Ny. 90 s. (Ny pris: 248,-). Forlagsomtale: På den norske vestkysten, mellom landets nest største by Bergen og den kjende Sognefjorden, finn du distriktet Nordhordland. Eit område med fjordlandskap, stupbratte fjell og eit vakkert øyrike. Med sine mektige og varierte naturressursar står regionen fram som eit Norge i miniatyr. Denne boka tek deg med på ei vakker fotoreise til distriktet Nordhordland. Vel 100 fargebilete dokumenterer regionen i all si prakt for den som har hjartet i denne delen av landet vårt. Boka har tekst på norsk, engelsk og tysk.

Nr. 6181

Tungodden, Bernt/Vikan, Eli Fjelde (red.)

Farne tider. Bind 1.  Isdalstø 2000.
Kr. 50,-
Bilde 

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte ... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte lesarane til å sende inn bidrag til spalta "Farne Tider". Denne bokserien er eit resultat av det unike historiske materialet som er samla sidan første artikkelen sto på trykk. Frå private samlingar er det henta fram bilde og opplysningar som i glimt frå arbeid, skule og fest representerer viktige kultuhistoriske kjelder. Denne boka er først og fremst blitt til på grunnlag av det engasjement menge enkeltpersonar i distriktet har vist for å dokumentere vår fortid. I bokserien står bildet sentralt for å kalla fram opplevningar og minne frå farne tider i Nordhordland.

Nr. 6178

Tungodden, Bernt/Vikan, Eli Fjelde (red.)

Farne tider. Bind 2.  Isdalstø 2002.
Kr. 50,-
Bilde 

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte l... (mer)

Leks. 8vo. Rikt illustr. Orig. kartonert bd. Ny. 96 s. (Før kr. 249,-). Forlagsomtale: Vi er alle kvar dag med på å skape historie. Det var utgangspunktet då avisa Nordhordland i 1996 inviterte lesarane til å sende inn bidrag til spalta «Farne Tider». Denne boka er eit resultat av det unike historiske materialet som er samla siden første artikkelen stod på trykk. Frå private samlingar er det henta fram bilde og opplysningar som i glimt frå arbeid, skule og fest representerar viktige kulturhistoriske kjelder. Denne boka er først og fremst blitt til på grunnlag av det engasjement mange enkeltpersonar i distriktet har vist for å dokumentere vår fortid. I bokserien står bildet sentralt for å kalla fram opplevingar og minne frå farne tider.

Nr. 6179

Weisse, J. P. (utg.)

Tacitus's annaler og historier - med oplysende anmærkninger til skolebrug.  Kristiania 1885.
Kr. 60,-
Med to karter. 8vo. Skinnryggbd. Eierstempel på forsats. 148 s. (Før kr. 125,-)
Nr. 8548

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9  >>

Handlekurven er tom.