Hjem Bergensantikvariatet
 
Tlf. 95 05 73 79 - post@bergensantikvariatet.no
Emner
1800-tallsbøker
Antologier
Arkitektur
Barne- og ungdomsbøker
Bergensiana
Biografi og memoarer
Bøker på salg
Dedikasjonseksemplarer
Essays og artikler
Eventyr og folkeminne
Film, teater, dans
Filosofi
Fotografi og film
Friluftsliv
Gavetips
Geografi og reiser
Historie
Hobby og håndverk
Humor
Håndbøker og oppslagsverk
Illustrerte bøker
Jordbruk, skogbruk, hagestell
Julebøker
Juridisk litteratur
Kart og kartbøker
Kongehus
Krim og spenning
Kunst og kunsthåndverk
Litteratur- og bokhistorie
Lokalhistorie og topografi
Lyrikk
Lyrikk
Maritim litteratur
Mat og drikke
Media
Medisin og helse
Militaria
Musikk
Naturvitenskap
Norrønt og saga
Norsk skjønnlitteratur
Nynorsk litteratur
Næringsliv og næringslivshistorie
Organisasjons- og institusjonshistorie
Oversatt skjønnlitteratur
Pedagogikk, skolehistorie, skolebøker
Polarlitteratur
Psykologi, parapsykologi
Religion og teologi
Samferdsel
Samfunn, politikk og debatt
Skjønnlitteratur på andre språk
Skuespill
Slekts- og personalhistorie
Spill og leker
Sport
Språk og ordbøker
Tegneserier
Teknikk
Tidsskrifter og blader
Varia
Verker og serier
Årbøker

Et nettsted fra
Open Concept SA / Intuitive Design


Sorter på:
Titler pr side:
 

Oversatt skjønnlitteratur

Viser 51 til 60 av 141

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  >>
Kipling, Rudyard

Dyrets merke.  Oslo 1929.
Kr. 70,-
Overs. Ved C.J. Hambro. (Romaner og fortællinger. Bd. 1). 8vo. Orig. sjirtingryggbd. Falmet og litt smusset i ryggen. Ex libris. 331, (3) s.
Nr. 7907

Koestler, Arthur

Mørke midt på dagen.  Oslo 1948.
Kr. 100,-

8vo. Orig. bd. Hilsen på forsatsblad. 272 s. Boken handler om Moskvaprosessene, historiens kanskje grusomste rettsdramaer. Vi følger et av Stalins ofre, den betrodde partimannen Rubasjov, gjenno... (mer)

8vo. Orig. bd. Hilsen på forsatsblad. 272 s. Boken handler om Moskvaprosessene, historiens kanskje grusomste rettsdramaer. Vi følger et av Stalins ofre, den betrodde partimannen Rubasjov, gjennom hans sammenhengende, våkne mareritt fra arrestasjonen til sammenbruddet, "tilståelsen" og dommen.

Nr. 2871

Kostova, Elisabeth

Historikeren.  Oslo 2005.
Kr. 150,-
8vo. Orig. bd. 891 s.
Nr. 9742

Kundera, Milan

Udødeligheten.  Oslo 1990.
Kr. 150,-

Oversatt av Michael Konupek og Kjell Olaf Jensen. (Bokklubben Nye Bøker). Orig.bd. med vareomslag. 377 s. Forlagsomtale: Søstrene Agnes og Laura er to motpoler av kvinnelighet, den ene rolig og r... (mer)

Oversatt av Michael Konupek og Kjell Olaf Jensen. (Bokklubben Nye Bøker). Orig.bd. med vareomslag. 377 s. Forlagsomtale: Søstrene Agnes og Laura er to motpoler av kvinnelighet, den ene rolig og reflektert, den andre ustabil og dramatisk. Mellom dem står Paul, som er gift med Agnes, men som Laura vil ha. En roman om kjærligheten, livet og døden, det trivielle og meningsfylte, kunsten og erotikken, tilfeldighetene, refleksjonen og udødeligheten.

Nr. 7364

Laxness, Halldór Kiljan

Liv og lagnad i Brekkukot.  Oslo U.å..
Kr. 150,-
Oversatt til bokmål av Ivar Eskeland. 8vo. Orig. sjirtingryggbd. med vareomslag. 252 s.
Nr. 7372

Lenz, Siegfried

Ekserserplass.  Oslo 1986.
Kr. 80,-
Oversatt av Kari og Kjell Risvik. 8vo. Orig. bd. med vareomslag. Et par rifter i omslag. Navn. 396 s.
Nr. 8430

Lidman, Sara

Vredens barn.  Oslo 1980.
Kr. 60,-

8vo. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. 288 s. Sara Lidman fikk Nordisk Råds Litteraturpris for denne romanen. Baksidetekst: Hva det kostet å befolke Norrlands innland - det skulle jeg regne ut... (mer)

8vo. Orig. helsjirtingbd. med vareomslag. 288 s. Sara Lidman fikk Nordisk Råds Litteraturpris for denne romanen. Baksidetekst: Hva det kostet å befolke Norrlands innland - det skulle jeg regne ut i en roman i tre deler! To handlingsganger skulle bære skildringen: byggingen av Jernbanen samt kjærligheten mellom landsbyhøvdingen Didrik og søndagspiken Anna-Stava. Her kommer nå del 2, og Jernbanen er ikke engang påbegynt, og det unge kjæresteparet fortsetter å sveve. Det kommer av at andre personer og veier hele tiden kom imellom da jeg skrev. Forholdet mellom jegeren Nicke og dyrkeren Marten. Saksøkerne - som dels er den lokale øvrigheten, dels nybyggerne, deres krav på "forbindelse med Kronen". Det amerikanske fleskets inntog, ved hvis hjelp man begynte å felle skogen. Kjøpmennene ved kysten trengte tømmeret til handel med landsbyhøvdinger i andre verdensdeler Og hverdagspersoner som har vist seg mer fantastiske enn de foregitte hovedpersonene. Spader-Abdon med sin smertefulle kjærlighet til Gammel-Stina og alfabetet. A Catarina-mor som får seile gjennom Apostlenes gjerninger med sin kjæreste fiende, Gusta-Paulus. Erik Annersas kone og en barnebegravelse. Piken Tilda som straffet De Store Nødsarenes fyrste. Kimme som forsvarte sin far. Hagar som ikke fikk Nabots brev. Osv. At så mange barn sultet ihjel i disse trakter og tider, er ikke forbausende. At noen overlevde, er beundringsverdig. At de ville fødes, er mirakelet. For å ville leve i så karrige trakter, måtte man ha en livsglede forsterket til raseri? At den fromme Anna-Stava kunne bli en så grum brud, måtte skyldes på de ufødte? vredens barn? Fortsettelse følger - Hagar har også barn. Men hvilke sidesprang denne sognekrønike enn gjør, håper jeg at den skal forsvare folk og skog i Västerbotten, Schwærje, Verden.

Nr. 8424

Lidman, Sara

Din tjener hører.  Oslo 1978.
Kr. 65,-
8vo. Orig. bd. med vareomslag. Plastet. Utgått bibl.eks. Et par pletter på foromslag. En tanke skjev. 218 s.
Nr. 412

Lidman, Sara

Jernkronen.  Oslo 1985.
Kr. 75,-

8vo. Orig. bd. med vareomsl. Plastet. Utgått bibl.eks. 194 s Oversatt av Ivar Eskeland. Forlagsomtale: Et storverk i samtidig svensk diktning avsluttes med den 5. romanen i fortellingen om hvorl... (mer)

8vo. Orig. bd. med vareomsl. Plastet. Utgått bibl.eks. 194 s Oversatt av Ivar Eskeland. Forlagsomtale: Et storverk i samtidig svensk diktning avsluttes med den 5. romanen i fortellingen om hvorledes jernbanen kom til Lillvatnet sogn i Vasterbotten. De fire romanene som fører opp til denne storartede finalen, er "Din tjener hører", "Vredens barn","Nabots sten" og "Den vidunderlige mannen".

Nr. 417

Lidman, Sara

Multelandet.  Oslo 1979.
Kr. 55,-

(Den norske bokklubben). 8vo. Orig. bd. 224 s. Dette er en sentral roman i Sara Lidmans mangfoldige og spennende forfatterskap. Denne gangen utspiller handlingen seg i hennes eget landskap, det h... (mer)

(Den norske bokklubben). 8vo. Orig. bd. 224 s. Dette er en sentral roman i Sara Lidmans mangfoldige og spennende forfatterskap. Denne gangen utspiller handlingen seg i hennes eget landskap, det hun selv kjenner fra sin egen barndom. Stedet er "Øen", en karrig stripe fast grunn midt ute i det vesterbottenske myrlandskapet. Her har noen nydyrkere fristet et liv i ussel fattigdom, og vi møter dem i forfatterens beretning om enkle menneskers slit, om fornedrelse og livsglede - alt løftet opp på et høyt plan av beåndet realisme.

Nr. 6223

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  >>

Handlekurven er tom.